FOTO. Stille wake voor overleden Buffalo-supporter Alain Verlodt

In de Gentse deelgemeente Wondelgem hebben zo'n 1.250 vrienden, kennissen en sympathisanten van Alain Verlodt, de supporter van AA Gent die om het leven kwam na een vechtpartij aan het Van Beverenplein, vrijdagavond een optocht gehouden. 'De mensen waren aanwezig om samen het verdriet te verwerken', zegt woordvoerder Wim Beelaert.

De 40-jarige Verlodt kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een slag bij een vechtpartij aan het Van Beverenplein. Hij viel op zijn achterhoofd en overleed later aan zijn verwondingen. Een 39-jarige man zit in de cel voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk te doden.

Het slachtoffer was een fan van voetbalploeg AA Gent. 'Alain was een vrolijke gast die de ploeg in zijn hart droeg. Iedereen kende hem en wil samen het verdriet verwerken', zegt Beelaert.

De stille wake begon om 18.30 uur in de Dracenastraat en ging dan naar de de woning van Alain Verlodt in de Narcisstraat. Daar brachten de vrienden, kennissen en familieleden een eerbetoon aan Alain. Ze zongen het nummer 'You'll never walk alone', hielden één minuut stilte en het stadsbestuur overhandigde een tegel tegen zinloos geweld aan de familie van de overleden Buffalo-supporter.

Daar moest de wake normaal gezien stoppen, maar de hele meute trok daarna naar de plaats waar Alain Verlodt zijn fatale val maakte, op het Van Beverenplein. Het kleine plein, waar het dan ook nog eens kermis is, werd overrompeld. 

Er zijn agenten aanwezig om te zien of alles rustig verloopt, maar tot nog toe werden er geen incidenten gemeld.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio