Federer: 'Malisse wordt moeilijk'

Federer: 'Malisse wordt moeilijk'

Foto: REUTERS

Roger Federer staat in de achtste finales van Wimbledon tegenover Xavier Malisse. Beide spelers plaatsten zich vrijdag na een vijfsetter in de derde ronde.

'Ik denk dat gras de beste ondergrond is van Malisse. Hij leest het spel uitstekend en beweegt heel goed. Het wordt een moeilijke match', verwacht de nummer drie van de wereld.

Federer schakelde vrijdag na 3u34 de Fransman Julien Benneteau uit. 'Het geeft altijd een goed gevoel als je kan terugkeren van een 0-2 achterstand in de sets. En met het gesloten dak was de sfeer speciaal. Het publiek leefde mee en voor de spelers was dat fantastisch. Een match als deze is een morele boost.'

Volgens de Zwitser gaf zijn ervaring uiteindelijk de doorslag. 'Als je er al zoveel stond, weet je hoe je met deze situaties moet omgaan en niet panikeren. Ik wist dat het fysiek geen probleem zou zijn, maar ik kon me geen enkel foutje meer permitteren. Op het einde van de match speelde ik steeds beter en dat was waar ik op hoopte. Ervaring is belangrijk, maar ook niet alles: je moet ook vechten. Ik miste veel kansen, maar sloeg ook enkele mooie winners toen het nodig was', besloot de zesvoudige winnaar.

Malisse stuntte vrijdag door in vijf sets het Spaanse zeventiende reekshoofd Fernando Verdasco (ATP 16) uit te schakelen.

Corrigeer