Onderzoek naar RTBF die grootschalige onderzoeksactie in transportsector 'schaadde'

Onderzoek naar RTBF die grootschalige onderzoeksactie in transportsector 'schaadde'

Foto: lvd

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft een deel van een grootschalige actie in de transportsector geschaad. Een RTBF-cameraploeg was namelijk al vóór de start van de actie aanwezig bij een van de geviseerde transportbedrijven. Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) zaterdag. Hij laat onderzoeken hoe dat kon gebeuren.
Over de actie zelf kan staatssecretaris Crombez nog niet veel details vrijgeven. De resultaten worden ook pas later vrijgegeven. "Maar het klopt dat er op verschillende plaatsen in het land acties zijn gebeurd in het kader van een grootschalige gecoördineerde actie in de transportsector. Daarbij zijn verschillende transportbedrijven gecontroleerd", zo bevestigt de SP.A-staatssecretaris aan Belga. 
 
 Maar een deel van de actie werd volgens Crombez verstoord door het feit dat een cameraploeg van de RTBF al vóór de actie aanwezig was bij een van de betrokken transportbedrijven. "Daardoor is de actie geschaad. Hoe groot die schade is, is nog niet duidelijk. Maar ik wil laten nagaan hoe dat is kunnen gebeuren, want het kan niet zijn dat een actie waar maanden werk aan vooraf is gegaan, beschadigd wordt door de aanwezigheid van de pers. Ik laat daarom een onderzoek starten", klinkt het.
 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees