Seks & Relaties

Vriendinnen zetten jouw lelijkste foto op Facebook

Vriendinnen zetten jouw lelijkste foto op Facebook

Foto: shutterstock

Wie tijdens een avondje uit grappige foto's laat maken door vriendinnen, ziet die foto soms ongewild op Facebook verschijnen.

Je vriendin mag dan wel beweren dat ze de bewuste foto 'per ongeluk' gepost heeft, de kans bestaat dat ze liegt. Uit een enquête van de Britse website mymemory.co.uk bij 1.512 vrouwen bleek namelijk dat een kwart van de deelneemsters doelbewust onflatteuze foto's van vriendinnen op sociale netwerksites zet.

24 procent bekende wel eens een minder mooie foto van een vriendin in bikini online te zetten terwijl ze goed wist dat die vriendin dat liever niet had. 45 procent postte al eens een foto van een vriendin in een lelijke outfit, 41 procent deed hetzelfde met een foto van een vriendin zonder make-up.

Waarom vrouwen die foto's online zetten? De meesten zeiden dat ze het deden omdat ze de 'vriendin' in kwestie toch niet zo leuk vonden. 32 procent van de vrouwen wilde graag wraak nemen op een vriendin die hetzelfde deed. 'Er is geen etiquette voor het online zetten van foto's op sociale netwerksites', vertelt Rebecca Hugglet van MyMemory.co.uk. 'Maar toch is het verrassend op te zien hoeveel vrouwen hun vriendinnen een hak zetten met dit soort onflattuze foto's'.

 
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees