Open VLD Merksem keurt lijst af

Bungeneers blokkeert lijst Turtelboom in Antwerpen

Bungeneers blokkeert lijst Turtelboom in Antwerpen

Annemie Turtelboom Foto: Photo News

ANTWERPEN/MERKSEM - Open VLD Merksem blokkeert de lijst waarmee Annemie Turtelboom naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen wil trekken. Acht van de negen Antwerpse districten keurden de lijst zaterdag goed. In Merksem, het district van Schepen voor Financiën Luc Bungeneers, werd resoluut tegen gestemd.

De lijstvorming bij de Antwerpse Open VLD zorgt al geruime tijd voor discussie. Centraal staat de ruzie met Schepen voor Financiën Luc Bungeneers, die de tweede plaats op de lijst opeiste. Die felbegeerde plek ging echter naar de Antwerpse korpschef Eddy Baelemans, die zijn functie neerlegde om in de politiek te stappen.

Bungeneers reageerde diep teleurgesteld op die keuze. 'Ze dwingen mij om te stoppen met de politiek', klonk het. De politicus verklaarde meteen dat hij hoopte dat de lijst niet zou goedgekeurd worden, en dat is nu ook het geval. Acht van de negen districten keurden de lijst zaterdag goed, maar in Merksem, het disctrict van Bungeneers, werden maar liefst 175 negatieve stemmen uitgebracht.

Tweede stemronde


'De resultaten van de stemming bewijzen dat het nieuwe project, met een combinatie van jong talent en mensen met ervaring, een brede steun geniet. Merksem blijkt een uitzondering te zijn. Daar kwamen in verhouding veel meer mensen op en werd de lijst niet goedgekeurd.
Het gevolg hiervan is dat er een tweede stemronde komt', klinkt het bij de Antwerpse Open VLD.

De afkeuring van de lijst in Merksem is een zware tegenslag voor de partij en lijsttrekker Annemie Turtelboom, die voor de gemeenteraadsverkiezingen van Puurs naar Antwerpen verhuisde.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S