50 keer over de Muur voor goede doel

50 keer over de Muur voor goede doel

Wesley en Benny op de Muur. Foto: gds

GERAARDSBERGEN/NINOVE -

Ninovieter Benny Van De Maele haspelde 50 rondjes af op de Muur, een sportieve stunt voor het goede doel. Voetballer Wesley Sonck reed 21 rondjes mee.

Wesley Sonck is peter van een sportcentrum in Rwanda. Vzw Africateam realiseerde met zijn steun in Afrika sportterreinen. Er komt nog een atletiekpiste bij, het geld ervoorwerd ingezameld via een stunt. Benny Van De Maele, een gedreven wielertoerist en maatje van Wesley, beloofde om zaterdag 50 keer over de kasseien van de Muur te rijden in ruil voor sponsoring. Wesley deed ook zijn duit in het zakje. Hij beloofde om 10 rondjes mee te fietsen, maar het werden er 21. ‘Ik rijd niet zo vaak met de fiets omdat dat niet zo goed is voor een voetballer. Ik ben trouwens net iets te zwaar om een goed renner te zijn.' Toch bleek Sonck een wielertalent, want 21 keer de Muur bedwingen, is een topprestatie. Het verraste zelfs Benny. ‘Je kan voor zo'n stunt eigenlijk niet echt trainen', zei die. ‘Zelf heb ik de voorbije week vooral veel gerust om fris aan de start te komen. Voor mij is het de grootste wieleruitdaging tot nu.'

De stunt bracht 3.000 euro op. Voor Benny en Wesley smaakt het fietsavontuur naar meer. ‘Na mijn voetbalcarrière ga ik zeker meer op de fiets zitten. Samen met Benny de Ventoux bedwingen, dat zou wat zijn', besloot Wesley.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio