Uitverkochte zaterdag hoogtepunt van driedaagse

75.000 fans op Couleur Café

75.000 fans op Couleur Café

Het nieuwe Move-podium kon op heel wat bijval rekenen. Foto: rdb

Brussel -

Wie anders dan Stephen Marley, zoon van legende Bob Marley, kan beter Couleur Café afsluiten. Het festivalterrein kreeg om en bij de 75.000 bezoekers over de vloer, waarbij zaterdag volledig uitverkocht raakte. De sfeer was uitzinnig.

De afbraak en de opruiming kunnen beginnen. Het terrein van Tour & Taxis heeft weer een nieuwe edtie van Couleur Café achter de kiezen. Drie dagen lang vloeiden liters Havana rum, bier, maar ook veel frisdrank en water om de zowat 75.000 bezoekers af te koelen. Dat was wel nodig, want de zon was ook stevig van de partij.

Zaterdagavond pakten enkele donkere wolken samen boven het festivalterrein waarbij de massa toch even preventief ging schuilen in het Palais du bien manger of in een tent vluchtte tijdens een optreden. Maar dat bleek niet nodig, want Couleur Café bleef gespaard van de regen.

‘We hebben altijd geluk met het weer', wist organisatrice Irene Rossi al te voorspellen voor aanvang van het festival.

Couleur Café is altijd al meer geweest dan enkel en alleen muziek. Jong en oud kon er zich ook uitleven tijdens de cursussen massage of konden leren hoe de perfecte Mojito te maken. Ook de tentoonstelling en de flashmobs aan het nieuwe vijfde podium Move mochten er wel wezen.

Wie de ingang voorbij wandelde, werd meteen van een likje verf voorzien om er dan ook helemaal bij te horen. Vrijdag en zondag raakten ei zo na uitverkocht, zaterdag hing het spandoek Sold Out wel aan de terreiningang. De hoogtepunten van de driedaagse waren ongetwijfeld Magic System op vrijdag. Zaterdag palmde de energieke electroswing-groep Caravan Palace de hele Univers-tent in. Ook Sean Paul kon op het hoofdpodium rekenen op heel wat toeschouwers.

Zondag was het vooral wachten op Public Enemy en Stephen Marley die het festival kwamen afsluiten. Niemand die dat beter kan dan de zoon van de legende Bob Marley. Maar het feest, dat ging nog tot in de vroege uurtjes door.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio