30.000 man woont OLS bij

De prachtig uitgedoste koningsparen stonden in de kijker tijdens de optocht. Foto: kvh

Ellikom/Meeuwen-Gruitrode -

Het Oud Limburgs Schuttersfeest lokte gisteren een massa volk naar Ellikom. Het OLS is een eeuwenoud cultuurhistorisch evenement.

Omdat schutterij Sint Harlindis en Relindis vorig jaar grote winnaar van het OLS werd, mocht zij de organisatie dit jaar in handen nemen. ‘Het OLS is een feest waar alle schutterijen elk jaar naar toe leven', zegt voorzitter Jean Plessers, van schutterij Sint Harlindis en Relindis. 150 schutterijen uit beide Limburgen kwamen meevieren.

Het feest startte met de officiële openingsschoten van de gouverneurs en een aantal toespraken. Daarna mochten de schutterijen zich tijdens de feestelijke parade van hun mooiste kant laten zien. Prachtig uitgedoste koningsparen, keizers, generaals en marketentster stalen de show.

Hoofdvogel

‘We telden, bezoekers en schutterijen samen, bijna 30.000 mensen op de festivalweide', zegt Dave Swinnen van de organisatie. ‘We hadden ons geen beter zomerweer kunnen wensen. Ik denk dat we straks mogen terugblikken op een schitterende editie.'

Omstreeks 17uur werd gestart met het korpsschieten. Wie den Um, de hoofdvogel, afschiet is de grote winnaar en mag de volgende editie van het OLS organiseren. Volgend weekend vinden de schietwedstrijden plaats en wordt de winnaar bekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio