Vuurwerk en ridderspelen hit van Kasteelfeesten

Vuurwerk en ridderspelen hit van Kasteelfeesten

6.000toeschouwers keken hoe de ridders elkaar aanvielen. Foto: yds

Beersel -

Het mooie zomerweer en de start van de zomervakantie lokten veel volk naar de Kasteelfeesten in Beersel. 6.000bezoekers genoten van de ridders en vele volksspelen.

De Kasteelfeesten in Beersel kenden afgelopen weekend veel succes. 6.000 bezoekers daagden op voor de streekproductenmarkt, de optredens, animatie en voor het vuurwerk op zaterdagavond. Op vrijdagavond lokte de Barbecuefuif van de chiro ook al 3.000jongeren.

De familie Mosselmans uit Dworp is al jaren fan. ‘De kinderen zijn dol op de ridders die hier voor een middeleeuws spektakel zorgen. Hun fantasie slaat dan wel eens op hol en de komende dagen wordt er vaak riddertje gespeeld in de tuin', vertelt mama Greet.

Gemoedelijke sfeer

‘Wij komen speciaal voor het vuurwerk en genieten met vrienden van de gemoedelijke sfeer', zegt Mark Decuyper. ‘Het is zowat de enige keer in het jaar dat je in Beersel een echt groot vuurwerk kan zien.'

Fireworks Vanglabbeek uit Lanaken liet ook deze keer niets aan het toeval over met niet enkel spectaculaire vuurpijlen maar ook bijhorende muziek. De middeleeuwse waterburcht diende als schitterend decor.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio