Toon Van Dyck wordt tijdelijk voorzitter van Volkshuisvesting

Sofie Bradt (CD&V) verhuist naar Mechelen

MECHELEN/WILLEBROEK -

Sofie Bradt (36) verhuist naar Mechelen en verlaat de Willebroekse politiek.

Sofie Bradt was de voorbije zes jaar fractieleider voor CD&V/N-VA in de gemeenteraad en voorzitster van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting. Van 2000 tot 2006 was ze voor CD&V schepen van onder meer Jeugd en Lokale Economie.

In de gemeenteraad wordt Bradt opgevolgd door Hilde Van Dyck. Haar vader, oud-CD&V-schepen Toon Van Dyck, wordt tijdelijk voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Sofie Bradt blijft wel politiek actief. Ze werd in de regio Mechelen voorgedragen om de CD&V-lijst voor de provincieraad te trekken. ‘In de provincieraad krijg ik de kans om het bovenlokale netwerk van Willebroek te versterken. Om belangrijke dossiers en projecten op de sporen te krijgen en op te volgen', zegt Bradt. Ze krijgt ook een plaats onderaan, bij de lijstduwers, op de Mechelse CD&V-lijst

Onder haar leiding werd bij de sociale huisvestingsmaatschappij het renovatiebeleid uitgetekend en opgestart. Tientallen sociale huurwoningen in Willebroek en de deelgemeenten worden gerenoveerd. Vanaf 2013 worden in de Tuinwijk 84 oudere huizen en appartementen gesloopt. Er worden 71 nieuwe, eigentijdse sociale woningen gebouwd. En vanaf 2014 start de grondige vernieuwing van de wijk Willebroek-stad. Daar worden de residenties Schoondonk, Herselaar en Groenlaar afgebroken.

'De plannen en de renovatie van het sociale patrimonium van Volkshuisvesting werden al in 2002 gestart, toen Karel Muyshondt (SP.A) nog voorzitter van de huisvestingsmaatschappij was. In de Tuinwijk werden al 27 gerenoveerd voor 2007. De start voor de renovatie van 19 woning in Willebroek-stad en 11 woningen in de deelgemeenten Heindonk, Blaasveld en Tisselt werd ook nog door de vorige raad van bestuur gegeven, toen Sofie Bradt nog geen voorzitster was. De uitvoering van die werkten startte wel in 2010', merkt de oud-directeur van Volkshuisvesting, François Van Gompel, op.

'Het huidige renovatieplan vloeit voort uit vroegere beslissingen die al in 2005 en 2006 genomen werden. De meest recente beslissingen over de vedere uitvoering van de plannen werden wel in de huidige bestuursperiode, in de voorbije zes jaar, genomen', erkent Van Gompel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio