Wie is de man die Turtelboom aan het wankelen brengt?

Luc Bungeneers, de schepen die nooit vakantie neemt

Luc Bungeneers, de schepen die nooit vakantie neemt

Luc Bungeneers Foto: pdw

ANTWERPEN/MERKSEM -

Hij neemt geen vakantie, werkt hard en zoekt nooit de media op. Wie is Luc Bungeneers, de man die minister Turtelboom aan het wankelen brengt in Antwerpen?

Bungeneers stapte in 1992 op vraag van Guy Verhofstadt over van de toenmalige CVP, waarvoor hij sinds 1983 in de gemeenteraad zat, naar de VLD.

Na de voor de liberalen geslaagde gemeenteraadsverkiezingen van 2000 schoof de VLD-top vier schepenkandidaten naar voren. Bungeneers slaagde er via een ledenstemming in om de plaats van ondernemer Christian Leysen af te pakken, een eerste stunt.

Bungeneers werd schepen van Financiën, stelde orde op zaken in de Antwerpse begroting door de schuldenlast spectaculair af te bouwen en werd in 2006 opnieuw verkozen.

Bungeneers zette zijn goede werk op Financiën voort en nam er ook Dierenwelzijn bij. Een bevoegdheid die speciaal voor hem in het leven werd geroepen. Bungeneers is een grote dierenvriend en zijn inzet voor de viervoeters maakte hem bijzonder populair.

Ondertussen is de Merksemnaar bijna twaalf jaar schepen, maar in tegenstelling tot veel van zijn collega's zoekt hij de media-aandacht niet op. Bungeneers werkt liever door in de luwte van zijn bureau op het stadhuis – hij nam zelfs nooit vakantie – en laat zich alleen zien voor kwesties rond dierenwelzijn en op de Sinksenfoor, die onder zijn bevoegdheid valt.

Met de komst van Turtelboom voelde hij al snel aan dat een verlenging van zijn mandaat onwaarschijnlijk werd. Hij eiste de tweede plaats voor de komende verkiezingen, maar kreeg het lijstduwerschap. Bij de kleine Antwerpse Open VLD is dat geen verkiesbare plaats. Bungeneers is dan misschien wel populair, een stemmenkanon is hij niet. De schepen bedankte voor de eer en bereidde zich in stilte voor op een coup op de dag dat de lijst moest worden goedgekeurd. Zaterdag haalde hij zijn slag thuis.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S