Laatste krachtsinspanning levert Ronald Winters zege op in Nijlen

‘Dit succes doet deugd'

‘Dit succes doet deugd'

Ronald Winters boekte in Nijlen zijn eerste zege. Foto: jos

Nijlen -

De vierde editie van de GP Vic Van Schil in Nijlen kreeg met Ronald Winters een mooie winnaar. Winters was de enige die de kloof met de vijf leiders kon overbruggen. Aan de finish hij nog kracht over om Jonahan Van Elst en de Nieuw-Zeelander Alexander Ray af te houden.

Zes renners kozen al in de openingsronde voor de aanval. Thuisrijders Valentijn Lauwers, winnaar van de vorige editie, en Mathias Kerkhofs tekenden present. Een valpartij herleidde het leidersgroepje tot drie. Kerkhofs, Lauwers en Dries Heylen bleven over. De voorsprong van het drietal schommelde steeds rond de halve minuut. Na een derde wedstrijd viel alles te herdoen. Er ontstond een nieuwe kopgroep van zes. Weer Lauwers, Frederik Frison, Kevin Van der Mast, Jonathan Van Elst en een tweetal van Nieuwe Hoop Tielen Bianchi Alexander Ray en Maarten Goossens. Lauwers had al veel gegeven en moest vooraan de rol lossen. Het vijftal bleef buiten schot. Alleen Ronald Winters uit Hamont-Achel dichtte de kloof met de leiders. Blijkbaar de juiste gok. Hij bleek de meest frisse en won voor Van Elst en Ray. Jan Kuyckx won de spurt voor de zevende plaats.

Ronald Winters glunderde na zijn overwinning.

‘Dit is mijn eerste zege van het seizoen, maar de GP Vic Van Schil staat mooi op mijn palmares', zei de Limburger. ‘Het was een rare wedstrijd. De leiders bleven steeds binnen schot. Op het einde waagde ik de sprong met de grote molen. Ik deed mijn werk en wist dat winst mogelijk was als we bleven samenwerken. Van Elst ging aan en toen was het de moment om te reageren. Ik voelde onderweg al dat ik de meest frisse was.'

‘Ik ben blij met mijn tweede plaats. Winters was duidelijk de sterkste', reageerde Jonathan Van Elst.

Frederik Frison werd vierde. ‘De Omloop Het Nieuwsblad zat nog wat in de benen. Ik ben tevreden.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio