Tweede feestmaal naeen fataal

Carport brandt uit door barbecue

Carport brandt uit door barbecue

De carport in de Rollegemstraat brandde volledig uit. Foto: SBR

Rollegem-Kapelle -

Een felle brand vernielde zondagavond de carport en een auto van de familie Deleu-Clarysse in de Rollegemstraat in Rollegem-Kapelle.

Martin Deleu geeft les aan Middenschool de Pélichy in Izegem en zijn vrouw Christine Clarysse is directrice van de Vrije Basisschool Sint-Jan in Rollegem-Kapelle, maar de grote vakantie van het onderwijsechtpaar begon slecht.

Kinderen

‘Zaterdagavond hadden we vrienden op bezoek en hielden we een barbecue. Maar omdat we nog wat vlees over hadden, nodigden we zondag de kinderen uit voor een tweede barbecue’, vertelt Christine.

Maar rond 20 uur merkten voorbijgangers een felle rookwolk op achter de woning van de familie Deleu-Clarysse. Toen ook de elektriciteit in het huis uitviel, merkten Martin en Christine dat de carport, naast de garage in de tuin, in lichterlaaie stond.

‘Het was één vlammenzee. Wellicht moet de wind in het nog niet helemaal gedoofde vuur van het barbecuestel geslagen zijn. De gensters vonden een gretige prooi in de stapel hout die onder de carport lag’, zucht Martin.

Compleet vernield

Het vuur sloeg over naar de auto van de zoon die voor de carport stond. Ook de wagen is compleet vernield. De aanpalende garage liep schade op aan het dak.

Ook de haag van de buren vatte vuur. ‘Maar onze drie kippen overleefden als bij wonder de vuurzee.’

Martin en Christine troosten zich dat de buren verder geen schade leden. Naast de wagen zijn ze ook een fiets en hun tuinmeubilair kwijt.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio