Extra hinder door ongevallen met motorrijders

Werven veroorzaken files van een uur

Werven veroorzaken files van een uur

De eerste files van de zomervakantie waren gisteren al een feit. Foto: ddl

Kraainem -

De eerste ochtendspits van de zomervakantie was er een om te onthouden. Autobestuurders stonden vaak langer dan een uur in de file. Boosdoeners: de start van de werken aan de E40 in Kraainem en twee ongevallen.

De voorspelde zomers verkeershinder tijdens de ochtend- en avondspits liet niet lang op zich wachten. Het was gisterochtend op de E40 van Leuven naar Brussel al erg druk met files die opliepen tot meer dan een uur.

Ook tijdens de avondspits verliep het verkeer erg moeizaam. De hinder is te wijten aan de werkzaamheden die gestart zijn aan het viaduct in Kraainem. Het verkeer moet er over twee versmalde rijstroken. De werken gaan bovendien gepaard met werkzaamheden, in opdracht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan verschillende belangrijke tunnels én met werken aan de E40 ter hoogte van Aalst in de rijrichting van Brussel.

Alsof het fileleed nog niet groot genoeg was, veroorzaakten twee ongelukken met motorrijders nog meer hinder. Het eerste ongeval gebeurde omstreeks 7 uur op de E40. Een motorrijder reed ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe in op een voorligger en moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Door het ongeval waren er amper twee van de vier rijstroken beschikbaar.

In de loop van de ochtendspits gebeurde er nog een ongeval, ook al met een motorrijder, op de binnenring in Grimbergen. Daar werd de rijbaan snel vrijgegeven maar de gevolgen voor het verkeers lieten zich nog lang voelen.

Weinig beterschap

De komende weken wordt alvast weinig beterschap verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt weggebruikers aan om verplaatsingen met de wagen naar Brussel zo veel mogelijk te vermijden. De werken duren nog tot het einde van de zomervakantie.

‘Het Viaduct op de E40 in Kraainem krijgt over de volledige lengte van 340 meter een groot onderhoud’, zegt Anton De Coster van het AWV.

‘Tijdens de werken zal het aantal rijstroken van twee maal drie worden teruggebracht tot twee maal twee sterk versmalde rijstroken. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De werken zijn noodzakelijk voor het rijcomfort en de veiligheid van de autobestuurders.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio