Een op de vijf bestuurders blaast positief bij ongeval

Hasselt -

Afgelopen weekend werden in heel Limburg 85 ongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade.

Er vielen een dode, twee zwaargewonden en 36 lichtgewonden.

Na de ongevallen namen agenten 58 ademtests af. Daarbij bleek bijna een op de vijf positief. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Zeventien bestuurders pleegden vluchtmisdrijf.

De politie hield ook SLim-controles. Daar werden 291 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Vijftien chauffeurs bleken positief. Drie drugscontroles waren negatief. Naast de controles op alcohol en drugs werden nog 26 andere verkeersovertredingen vastgesteld.

Tijdens de controles die plaatsvonden in de politiezones West-Limburg, HANO, Lanaken-Maasmechelen en Noordoost-Limburg werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

In de zone Beringen, Ham en Tessenderlo controleerden agenten de afgelopen twee weken ook op snelheid. In Beringen werden 3.206 voertuigen gecontroleerd. 226 bestuurders gingen op de bon. In Ham werd bijna een kwart van de voertuigen geflitst. Van de 547 voertuigen reden er 181 te snel. 290 bestuurders die Tessenderlo passeerden mogen ook een boete verwachten. De politie controleerde er 2.222 voertuigen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio