Sagan: ‘Ik geef het groen niet meer af'

Sagan: ‘Ik geef het groen niet meer af'

Foto: AFP

Peter Sagan kent de reden waarom hij op de Boulevard Bara in Doornik ‘maar' zesde werd. ‘Ik sprint gewoon niet agressief genoeg', zei de groene trui van deze Tour. ‘Het ging te snel voor mij en ik liet me ook als een poppetje wegdrummen. Op een bepaald moment dacht ik dat ik ideaal geplaatst zat in het wiel van André Greipel, maar in een mum van tijd verloor ik vijf plaatsen en hing ik achter Marcel Kittel aan.' De Slovaak had niet eens door dat het diens Nederlandse ploegmaat Tom Veelers van Argos-Shimano was.

‘De laatste kilometers was het ook gevaarlijk. Deze eerste massaspurt in de Tour was wel een goede les voor mij. De tussenspurten vreten ook aan je lijf, maar ik heb geen andere keus want de andere sprinters doen er ook aan mee. Ik sta nu 15 punten voor op Mark Cavendish. Ik geef dit groen niet meer af. Deze trui draag ik tot Parijs', zei de winnaar van zondag in Seraing.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.