Interpol zoekt mee naar vier Oost-Europese gangsters

Politie toont beelden van overvallers juwelier

De derde verdachte is rond 1.85 meter groot en droeg een bril. Foto: interpol

Dendermonde -

De politie heeft beelden verspreid van drie van de mannen die op 4 juni juwelier D'Hanis op de Vlasmarkt overvielen. Ondertussen werd ook de internationale politieorganisatie Interpol ingeschakeld bij de zoektocht naar de daders.

Met het vrijgeven van de beelden van de gangsters schakelen politie en parket een versnelling hoger in het onderzoek naar de daders. Die drongen om 16.30 uur de zaak binnen en gingen bijzonder driest te werk. Twee van de gangsters gingen eerst de winkel in, en boden de juwelierster een gouden halsketting aan. Terwijl die het juweel onderzocht, sloeg een van de twee mannen de vrouw neer. De juwelierster viel bewusteloos op de grond. De andere dader ging meteen daarna haar man en juwelier Frank D'Hanis te lijf. Ook hij werd neergeslagen en achterin de zaak gesleept. Daar kreeg hij nog verscheidene klappen op het hoofd met de kolf van een pistool. Daarna kwam een derde man de winkel binnen, en zowel Frank D'Hanis als zijn vrouw en de poetsvrouw werden met tape vastgebonden. Toen kwam ook nog een vierde man de winkel binnen. Hij graaide een heleboel waardevolle juwelen bij elkaar. Bij de buit zat onder meer een gouden uurwerk met diamanten en een Napoleonmunt.

Twee van de daders waren eerder die dag al een keer in de juwelierszaak geweest. Toen hadden ze er om 10 uur 's ochtends ook al een gouden halsketting verkocht. Een van de daders gaf zich toen uit voor ‘Ivan Stoyshev-Varna', meldt Interpol.

Uit de beelden van drie van de daders blijkt dat de man die het geweer bij zich had, zwaar en groot gebouwd was. De tweede dader was mollig en liep in een blauw trainingspak. Een derde man droeg een bril en was donker gekleed. De daders waren volgens Interpol vermoedelijk allemaal van Oost-Europese origine.

Juwelier Frank D'Hanis moest na de overval met zware verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man moest over heel zijn hoofd worden genaaid en werd zwaar toegetakeld.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio