Vakantie

Stewardess verklapt vreemde geheimen uit het vak

Stewardess verklapt vreemde geheimen uit het vak

Foto: shutterstock

Heather Poole werkt al vijftien jaar als stewardess en kent het leven in en naast de cockpit als geen ander. Ze schreef er het boek 'Cruising Attitude' over en deelt enkele goed bewaarde geheimen uit het vak.

Wie de serie 'Pan Am' bekeek, heeft wellicht bijzonder glamoureuze ideeën bij het stewardessenleven. Maar als we Heather Poole mogen geloven, is het ook een bijzonder moeilijke wereld om overeind te blijven. Zij werkte vijftien jaar lang voor verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en verklapt op de website mentalfloss.com haar grootste ergernissen.

Als stewardess word je volgens Poole om het kleinste detail ontslagen, zeker wanneer je nog in je proefperiode bent. 'Ik ken stewardessen die hun job verloren omdat ze hun uniform verkeerd droegen of hun reisprivileges misbruikten', schrijft ze. 'Maar de meest bizarre regel is dat je nooit mag vliegen als je ziek bent, zelfs niet als passagier met een andere maatschappij. Het is een reden voor onmiddellijk ontslag'.

Mile High Club

Bovendien moeten stewardessen het gezien hebben wanneer passagiers dingen aan boord proberen smokkelen (het meest vreemde uit Pooles carrière: een lijk) en de toiletten in de gaten houden voor het geval er passagiers zijn die het lidmaatschap van de 'Mile High Club' ambiëren.

Wist je trouwens dat stewardessen even boos zijn als jij wanneer de vlucht vertraging heeft? Volgens Poole worden ze enkel betaald voor de uren in de lucht, dus verliezen ze tijd en geld wanneer ze  moeten wachten. Wanneer je dan ook nog eens een cola light bestelt, vloekt de stewardess inwendig: het drankje bruist zo erg, dat het drie keer zo lang duurt om in te schenken dan eender welke andere drank.

En dan is er nog de ongeschreven regel van de rokjes: volgens Poole dragen enkel beginnende stewardessen hun rok tot onder de knie, volgens de voorschriften. Pas wanneer hun proefperiode voorbij is en ze enige anciënniteit hebben, durven ze hun uniformrokken in te korten. Piloten weten dat en maken hun avances naar meisjes met lange rokken, die volgens nog gemakkelijker te imponeren zijn.

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees