ABVV betreurt 'lakse houding' Muyters bij discriminatie uitzendkantoren

De socialistische vakbond ABVV vindt dat de Vlaamse regering dringend werk moet maken van de beloofde nultolerantie tegen discriminatie in de uitzendsector. Het ABVV reageert daarmee op de nieuwe cijfers rond discriminatie in de sector. Die tonen volgens ABVV-topvrouw Caroline Copers aan dat zelfregulering in de uitzendsector niet werkt.

Bijna een derde van de uitzendkantoren blijft ingaan op discriminerende vragen van klanten. Dat blijkt uit onderzoek van de sector zelf, waarover onze krant vandaag bericht.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) vindt niet dat het fout loopt met de zelfregulering in de sector. Integendeel, het gaat de goede richting uit, klinkt het op het kabinet.

Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV, noemt die houding 'laks'. 'Het Vlaams regeerakkoord, dat de niet mis te verstane passage bevat "We maken werk van een non-tolerantiebeleid op het vlak van discriminatie" riskeert dode letter te blijven', luidt het.

De minister heeft voldoende middelen in handen om iets aan de situatie te doen, zegt het ABVV: hij kan een actieplan uitrollen, de adviezen van een speciale commissie volgen én het handhavingsbeleid versterken. 'En vooral: stop met het ontkennen van het zonlicht. Zelfregulering werkt niet. Het zou van moedwillige selectieve blindheid getuigen om de vele tekenen aan de wand hardnekkig te blijven ontkennen', besluit Copers.
 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees