Ecoval in Zwitserse handen

De Zwitserse onderneming Louis Dreyfus gaat de aandelen van melktradingbedrijf Ecoval overnemen van het Belgische Prominter en het Nederlandse Datrex Beheer. Dat staat maandag in een persbericht. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld.

'Louis Dreyfus Commodities Suisse heeft een akkoord ondertekend om alle uitstaande aandelen van de Ecoval Holding te kopen van de huidige aandeelhouders Prominter (Dilbeek) en CV Datrex Beheer (Wijk en Aalburg)', aldus het persbericht.

Een woordvoerster beklemtoont dat het om een principeakkoord gaat, onderworpen aan een aantal gangbare voorwaarden. Het afronden van de transactie is voorzien voor de tweede helft van dit jaar.

Ecoval is een van de belangrijkste spelers op het vlak van de internationale zuivelhandel. De groep handelt in zuivel en afgeleide producten, vorig jaar goed voor een volume van 250.000 ton en een omzet van meer dan 530 miljoen euro. De groep stelt wereldwijd 55 mensen tewerk. In België heeft Ecoval een vestiging in Dilbeek.

Louis Dreyfus is wereldleider in de handel van landbouwgrondstoffen, met kantoren in 55 landen.

Bij participatiemaatschappij De Eik, voor 100 procent eigenaar van Prominter, bevestigt men de transactie. 'Voor een actieve investeringsmaatschappij is het belangrijk om opportuniteiten te benutten als die zich voordoen', zegt de woordvoerster. Ze beklemtoont dat De Eik blijft vasthouden aan zijn strategie van langetermijnparticipaties.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees