Herzeelse SP.A is voltallig

HERZELE -

Nadat eerder al bekend was geraakt dat de huidige schepen van Ruimtelijke Ordening, Jo De Loor, de Herzeelse SP.A-lijst zal trekken, en de schepen van Financiën Noël De Smet de lijst zal duwen, heeft de partij nu de volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

Op plaats twee en drie staan twee vrij jonge vrouwen: Lotte Van Steenberghe (32), hogeschoollector uit Sint-Lievens-Esse, en Krista De Spiegeleer (41) uit Borsbeke, bediende in een telecombedrijf en voorzitter van de commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro). Op vier staat een bekende figuur in Herzele: Dirk Van Melkebeke (57), gewezen kabinetschef van heel wat socialistische ministers, onder wie Steve Stevaert, Frank Vandenbroucke en Ingrid Lieten. Momenteel is Van Melkebeke topambtenaar bij het Agentschap Economie-Wetenschap-Innovatie. Van Melkebeke was ook jarenlang de drijvende kracht achter de bewonersweerstand tegen de volbouwplannen van zijn thuisdorp Ressegem. Op plaats vijf staat Johnny Doolaege, de voorzitter van de gemeentelijke ouderenadviesraad.

Net als de Open VLD viste de SP.A ook in de personeelsvijver van de gemeente: Vera De Jonge uit Sint-Lievens-Esse (49) is begeleidster in de kinderopvang en Hielde De Bruycker, ook uit Sint-Lievens-Esse, is diensthoofd Sociale Zaken.

‘Dertien kandidaten van de vijfentwintig staan voor het eerst op een verkiezingslijst,' zegt lijsttrekker De Loor, ‘wat wijst op grondige vernieuwing.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio