Bewakingscamera's in sporthal

EEKLO -

Na recente inbraken en vandalisme, heeft het stadsbestuur ingrijpende maatregelen genomen om de sporthal aan de Pussemierstraat beter te beveiligen. Meest opvallend is de plaatsing van 19 binnen- en drie buitencamera's.

Voorts zullen ook alle nood- en toegangsdeuren in het complex met een magneetblok uitgerust worden om een digitale toegangscontrole mogelijk te maken. Er komt verder ook nieuwe veiligheidsverlichting in het hele gebouw en een brandalarminstallatie waarbij alle ruimtes zullen aangesloten worden op een autonome brandalarmcentrale.

‘Dit is geen dag te vroeg', zegt schepen van Sport Dirk Van de Velde (CD&V). ‘Er is bijna eens ‘s nachts brand uitgebroken door een niet-uitgedoofde sigaret die in een vuilbak uren heeft gesmeuld. Gelukkig werd dit tijdig opgemerkt, maar met de melders zal dit voortaan automatische gebeuren.' De totale kostprijs van alle ingrepen kost 162.561 euro. In de toekomst zal ook nog gewerkt worden aan een sleutelplan. ‘Hierdoor zal het niet meer mogelijk zijn om de sleutels door te geven aan Jan en alleman zoals nu soms gebeurt', klinkt het.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio