Wouter Beke wuift ereschepen Schelstraete uit

Wouter Beke wuift ereschepen Schelstraete uit

Jan Vermeulen, Hilde Crevits, Warnix Schelstraete en Wouter Beke. Foto: jdv

DEINZE -

De CD&V lanceerde gisteren in zaal Rekkelinge zijn manifest voor publieke ruimte onder het motto ‘iedereen buiten'.

Dat gebeurde in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke en Vlaams minister Hilde Crevits en tal van parlementairen waaronder Stefaan Vercamer. Dat dit manifest in Deinze werd gelanceerd is een gevolg van het feit dat Deinze onlangs bekroond werd met een nationale prijs van mooiste publieke ruimte.

Op de viering zette de CD&V ex-schepen van Deinze Warnix Schelstraete in de bloemetjes. Even was nog gedacht dat Warnix in oktober opnieuw op de lijst zou staan, maar de vroegere stemmentrekker wil genieten van zijn pensioen. ‘Het doet me wel plezier dat ik zowel door Wouter Beke als de minister in de bloemetjes wordt gezet', zei Warnix Schelstraete na afloop.

Gent-Wevelgem

Eind december 2010 zette Warnix een stap terug als schepen, tengevolge van een interne afspraak. Onder hem werden tal van projecten tot een goed einde gebracht. Als schepen van Sport, een functie die hij zes jaar bekleedde, was hij de stuwende kracht achter tal van realisaties zoals het hernieuwde voetbalstadion, de uitbouw van de Brielmeersen en het zwembad Palaestra. De bouw van een nieuw kinderopvangcomplex op de Brielmeersen was één van zijn stokpaardjes. Dankzij zijn sportmicrobe stond hij mee aan de wieg om de start van Gent-Wevelgem naar Deinze te halen.

In de laatste legislatuur ontfermde hij zich over Personeel, Burgerlijke stand en Welzijn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio