Honderd kilogram jonge paling in Blokkreek

Honderd kilogram jonge paling in Blokkreek

Er werd honderd kilogram paling uitgezet in de Blokkreek. Foto: emt

Sint-Margriete/sint-laureins -

Voor het vierde jaar op rij zette de gemeente Sint-Laureins honderd kilogram jonge paling uit.

Voor het vierde jaar op rij zette de gemeente Sint-Laureins honderd kilogram jonge paling uit. ‘Ook dit jaar werd gekozen voor de Blokkreek in Sint-Margriete' zegt schepen van toerisme Franky Cornelis (CD&V).

‘In het najaar wordt opnieuw de actie ‘Oktobermaand Palingmaand' georganiseerd. Zowat alle horecazaken in onze gemeente zullen dan een palingbereiding aan hun klanten aanbieden. Met de uitzetting van de kleine palingen willen we een officieuze start geven aan de nieuwe campagne'.

Het concept legde Sint-Laureins alvast geen windeieren. ‘Beslist niet' zegt Willy Van Zandweghe, voorzitter van de toeristische raad. ‘Het hele palingverhaal leverde onze gemeente de titel op van Ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland. Binnenkort moeten we de titel doorspelen aan een nieuwe gemeente. Sint-Laureins staat ondertussen op de culinaire kaart.'

Op 11 september wordt in het majestueuze Godshuis in Sint-Laureins de volgende palingmaand officieel ingeluid. Een feest waarbij alweer heel de gemeente betrokken zal worden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio