Uitstapje naar Carré eindigt met ongeval volgende ochtend

Chauffeur (20) laat gewonde passagiers achter in auto

Chauffeur (20) laat gewonde passagiers achter in auto

Drie vrienden uit Eeklo hadden een zwaar ongeval op terugweg van discotheek Carré. Foto: tdk

Eeklo/Willebroek -

Drie jongeren uit Eeklo gingen gisteren zwaar over kop op de N16 in Willebroek. Eén van de passagiers zat bijna drie kwartier gekneld eer hij kon worden bevrijd. De bestuurder vluchtte na het ongeval te voet weg en liet zijn vrienden gewond achter.

Enkele vrienden uit de streek van Eeklo waren maandagnacht op stap geweest in discotheek Carré in Willebroek. Toen ze omstreeks half zes huiswaarts keerden liep het op de aansluiting van de A12 met N16 mis. De twintigjarige bestuurder, Glenn V. uit Eeklo, verloor bij het uitkomen van de bocht op de afrit de controle over het stuur van zijn BMW. De wagen kwam tegen een verkeersgeleider terecht, ging over de kop en belandde op zijn dak in de gracht.

Drie van de vier inzittenden, waaronder Glenn V., konden op eigen kracht uit de gehavende BMW klauteren. Eén van de passagiers zat met zijn arm klem onder de auto. De chauffeur wachtte de komst van de hulpdiensten en politie niet af en sloeg te voet op de vlucht.

De brandweer van Willebroek had er een hele klus aan om de geknelde jongeman te bevrijden. Een MUG-team diende het onfortuinlijke slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerde niet in levensgevaar. Ook de twee andere passagiers werden naar het ziekenhuis van Reet overgebracht.

Ondertussen begon er een zoektocht naar de verdwenen automobilist. Even werd gedacht dat de man met vrienden onderweg was naar zijn thuisadres in Eeklo maar dat bleek niet het geval. Hij hield zich op in de buurt van het station van Willebroek. Daar werd hij een tweetal uur na het ongeval aangetroffen. De man had aan zijn familie het verhaaltje verzonnen dat hij slachtoffer was geworden van een carjacking, maar gaf toen de politie hem aantrof, onmiddellijk toe dat hij betrokken was bij het ongeval.

Waarom hij was gevlucht, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht ging het om een paniekreactie. ‘De man was zeker niet stomdronken', klinkt het bij het Mechelse parket.‘Het rijbewijs van de chauffeur is voor vijftien dagen ingetrokken omdat hij vluchtmisdrijf pleegde bij een ongeval met gewonden en omdat hij net iets te veel had gedronken.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio