Dader wacht bediende AS Adventure ’s ochtends op bij de opening van de winkel

Overvaller vlucht met ontvangsten koopjes

Overvaller vlucht met ontvangsten koopjes

De winkel AS Adventure werd ook al drie jaar geleden overvallen.  Foto: ssj

Drogenbos -

Een gewapende gangster heeft de outdoorwinkel AS Adventure in Drogenbos overvallen. Een bediende werd 's ochtends opgewacht. Door de solden was de kluis goed gevuld.

Outdoorwinkel AS Adeventure langs de Verlengde Stallestraat, vlak op de grens met Ukkel, kreeg maandagvoormiddag ongewenst bezoek. Het bericht van de overval werd pas gisteren bekend gemaakt. De winkel ging normaal open om 10 uur, maar daarop heeft de overvaller niet gewacht.

‘Iets voor half tien heeft de overval plaatsgevonden’, vertelt politiecommissaris Ronald Speltens. ‘De overvaller heeft de eerste winkelbediende opgewacht. Toen die de deur opende, is de dader mee binnengeglipt. Met een pistool in de hand bedreigde hij de winkelbediende. In het Frans eiste de dader geld, en de bediende werd verplicht in een bureau de kluis te openen. De hele overval is gelukkig zonder slag of stoot verlopen. Nadat de dader het geld had buitgemaakt, is hij er te voet vandoor gegaan. Hij is niet meteen duidelijk of er een vluchtvoertuig klaar stond. Aan de andere kant van de straat werd er nog een verdachte persoon opgemerkt, maar het is nog onduidelijk of die iets met de feiten te maken had. De dader zelf droeg geen bivakmuts en hij had ook geen sjaal voor zijn aangezicht. Wel had hij een pet op zijn hoofd. Het ging om een man van 40 à 45 jaar, van het zuiderse type. De winkel zelf beschikt over bewakingscamera's. Hopelijk leveren die de nodige informatie op.’

De politie kamde nog de buurt uit, maar zonder resultaat

Aanzienlijke buit

De buit van de overval is aanzienlijk. ‘Door de start van de koopjesperiode was de winkel ook op zondag geopend’, zegt commissaris Speltens. ‘De dader of daders zullen dat wel geweten hebben.’

Bij de winkel zelf wilde niemand commentaar kwijt. Drie jaar geleden gebeurde er wel al een gelijkaardige overval op dezelfde winkel. Ook toen werd een werknemer kort voor openingstijd opgewacht door een gewapende man. De bediende moest ook toen de kluis openmaken en de inhoud ervan overhandigen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio