Veelbesproken tandarts stapt uit beroepsvereniging

Veelbesproken tandarts stapt uit beroepsvereniging

Eddy Brughmans wil niets meer te maken hebben met de tandartsvereniging zolang er geen nieuwe voorzitter komt. Foto: vrs

HEERS -

Tandarts Eddy Brughmans stapt uit de Limburgse tandartsvereniging. Hij is de soap rond zijn aanpak in zijn praktijk beu en neemt ook de regeling van de wachtdiensten op de korrel. Eerder sleepte hij voorzitter Jos Hoffbauer al voor de rechtbank.

Tandarts Eddy Brughmans stapt uit de Limburgse tandartsenvereniging (KLTV). ‘Ik doe niet langer mee aan deze soap en betaal ook geen lidgeld meer zolang er geen nieuwe voorzitter komt’, zegt de tandheelkundige die in een mediastorm terechtkwam omdat hij patiënten de stuipen op het lijf joeg met schunnige opmerkingen en uitgesproken bedenkingen rond de dringendheid van hun problemen.

Jos Hoffbauer uit Zutendaal, voorzitter van de KLTV en coördinator van de Limburgse wachtdiensten vertelde toen in deze krant dat de maat vol was. ‘Mensen met tandpijn willen geholpen worden. Ze willen zich niet laten beledigen’, zei hij toen. Hoffbauer wou dat Brughmans geschrapt werd uit de wachtdiensten en een sanctie kreeg.

De woorden van Hoffbauer klonken in een tweede artikel, op 30 april, al minder zwaar. Hij kondigde wel aan dat de zaak op 4 mei voor de provinciale geneeskundige commissie (PGC) zou worden behandeld.

Kwaad al geschied

‘Op maandag 2 mei kreeg ik een officieel schrijven van Jos Hoffbauwer dat er geen klacht was en dat er niets zou gebeuren. Het was wel naar de pers gecommuniceerd, dus het kwaad was al geschied’, zegt Brughmans.

‘Als voorzitter en coördinator van de wachtdienst wil ik liefst zo weinig mogelijk heisa in onze wachtdienst en in de Limburgse pers’, staat er in het schrijven van de kopman van KLTV te lezen.

‘Over de leiding van die wachtdienst wordt me het zwijgen opgelegd. Ik zal me wel bij een ander clubje aansluiten’, zegt Eddy Brughmans. ‘De mensen denken dat de tandarts van wacht een spoedarts is, zoals brandweer en politie. Een gratis dienst. Over mijn behandelingen klaagt niemand, maar als ik mensen wat afschrik omdat ik weet dat ze geen tandarts van wacht nodig hebben, wordt dat ineens een probleem.’

De uitlatingen van de voorzitter schoten in het verkeerde keelgat bij de omstreden tandarts en die daagde Hoffbauer prompt voor de rechtbank. ‘De zaak kan mondeling gepleit worden op 2 december 2013 in de veronderstelling dat de tegenpartij geen nieuwe vertragingszet uitvoert’, aldus Brughmans, die het niet pikt dat Hoffbauer interviews gaf over de manier waarop Brughmans met zijn patiënten en die van de wachtdienst omging.

Jos Hoffbauer was dinsdag niet bereikbaar voor een reactie, wegens zijn jaarlijks verlof.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio