Stadsbestuur en politie van leer tegen gauwdieven

Hasselt -

De Hasseltse preventiedienst gaat de aandacht vestigen op het voorkomen van gauwdiefstallen. Tijdens de koopjesdagen zullen ‘levende en houten boeven’ in het straatbeeld opduiken en tips meegeven.

‘Vaak vergeet men na het shoppen de portefeuille goed op te bergen of men laat de handtas openstaan. Dat is geen veilige situatie om je in een drukke winkelstraat te begeven’, zegt burgemeester Hilde Claes (SP.A)

‘Naast het inzetten van straatacteurs en de houten beelden, zal er ook een verhoogde inzet zijn van de gemeenschapswachten in de binnenstad. Zij zullen op hun beurt de winkelende mensen aanspreken. Op een flyer kunnen de mensen dan alles nog eens op hun gemak nalezen.’

Ook de politie werkt mee aan deze actie. ‘Door het inzetten van tekstkarren bij het binnenrijden van de stad geven we tips mee en we zetten ook extra patrouilles in. In de binnenstad zijn ook nog 32 camera's te vinden’, zegt korpschef Philip Pirard.

De preventiedienst wil niet enkel de shoppers bereiken, maar ook de mensen die op reis vertrekken. Daarom zal een flyer: Ook een gauwdief gaat op reis, handel wijs! verspreid worden via de verschillende reisbureaus in de stad. Naast de standaardtips kan men daar ook enkele nuttige telefoonnummers op terugvinden voor wanneer men toch het slachtoffer is geworden van een diefstal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio