Kleinschalige cannabisplantages opgerold

Kessel-Lo -

De lokale recherche van de Leuvense politie heeft de voorbije dagen twee kleinschalige cannabisplantages opgerold in Kessel-Lo.

Eén verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Drie anderen werden verhoord en mochten nadien beschikken. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor de strafrechter.

Uit onderzoek bleek dat in een huis langs Bruineveld in Kessel-Lo een cannabisplantage was ondergebracht. De speurders verzamelden voldoende informatie om een huiszoeking te rechtvaardigen. In het pand troffen de agenten een semi-professionele plantage aan met een dertigtal hennepplanten. De plantjes waren klaar voor de oogst. De verdachte, een 47-jarige man, zou enkele maanden geleden gestart zijn met het telen van de plantjes. Hij werd aangehouden. De plantjes zijn in beslag genomen.

Ook in de Fazantenlaan troffen de speurders elf hennepplanten aan in een woning. Ook hier volgde een inbeslagname. De verdachte, een 36-jarige man, mocht na verhoor beschikken.

Ten slotte onderschepte een interventiepatrouille in de Valvekenstraat in Kessel-Lo een 18-jarige jongeman die zestig gram weed op zak had. Tijdens het onderzoek belandden de agenten bij een tweede verdachte, een 18-jarige uit Heverlee die de leverancier van de drugs is. Hij zou het goedje hebben gekocht van een Nederlander. Beide verdachten mochten na verhoor naar huis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio