1.912.383 euro van Toerisme Vlaanderen

Subsidies voor negen toeristische projecten

Leuven/Aarschot/Holsbeek/Tervuren/Tremelo -

Negen Vlaams-Brabantse projecten krijgen samen 1.912.383 euro aan subsidies van Toerisme Vlaanderen. In onze regio vallen er enkele in de prijzen.

In Sint-Pieters-Rode krijgt de vzw Erfgoed Vlaanderen voor 207.989 euro steun voor de versterking van de ontsluiting van het kasteel van Horst. Enkele zalen worden heringericht en er zullen ook een aantal touchscreens geplaatst worden op het terrein. In Tervuren wordt de archeo-historische site van het Hertogelijk Paleis dan weer aangepakt. De gemeente Tervuren krijgt hiervoor 308.534 euro aan steun.

In Museum M in Leuven maken ze zich dan weer op voor de allereerste overzichtstentoonstelling van schilder Michiel Coxcie. Het Autonoom Gemeentebedrijf Museum Leuven krijgt hiervoor 94.092 euro aan steun.

Ook in Baal krijgen ze een subsidie. Daar willen ze een belevingscentrum voor veldrijden uitbouwen. De projectvereniging Marterlaarsteden krijgt dan weer 500.000 euro aan subsidies voor de reeks evenementen die Aarschot, Leuven en Dendermonde in 2014 willen organiseren. Daarnaast krijgen ook het wandelnetwerk Pajottenland, de ontwikkeling van het Markpad in Herne, de herinrichting van het toerismekantoor in Halle en de project rond Eddy Merckx van het Sportimonium in Hofstade subsidies.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio