Wim Claeys wordt Karel Waerie

Wim Claeys wordt Karel Waerie

Wim Claeys, voor de gelegenheid met viool en niet met trekzak: Karel had een geheim Foto: fvv

Gent -

Karel Waerie, de grootste liedjesschrijver die Gent ooit had, werd 170 jaar geleden geboren en gezien de man die verjaardag zelf niet kan vieren, doet Wim Claeys dat in zijn plaats.

‘Karel kan hier natuurlijk niet zijn, want de singersongwriter zoals wij dat nu noemen, werd geboren in 1842 en overleed in geheel mysterieuze omstandigheden in 1898. De man droeg een heel groot geheim met zich mee en vraag me niet welk geheim, want anders krijg ik mijn zaal niet vol’, aldus Wim Claeys, ook bekend van Test eu Gents, De Bende van Smeerop, de dagelijkse zangstonde bij Sint-Jacobs en zijn trekzakmuziek met Tref.

Claeys is niet aan zijn proefstuk toe, want zingt af en toe wel eens een vuil en grappig lied van Waerie. ‘Maar nu kruip ik in zijn huid om hem op een deftige manier afscheid te kunnen laten nemen van het publiek en niet zoals in 1898. Ook al bij wijze van eerbetoon heb ik voor een aantal liedjes, waar enkel de tekst van overgeleverd is, ook zelf muziek geschreven’, aldus Claeys, voor de gelegenheid niet in ruitjes- of oranje hemd, maar in wit hemd met stijve kraag en maatpak.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio