Parochie maakt zich klaar voor eeuwfeest

Parochie maakt zich  klaar voor eeuwfeest

De parochiale kerngroep organiseert verschillende activiteitn rond de kerk. Foto: michel vanneuville

Torhout -

De Wijnendaalse parochie bestaat 100 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. De Wijnendaalse verenigingen slaan daarvoor de handen in elkaar.

De parochie ‘Wijnendale Sint-Jozef en de Zalige Karel de Goede’ vindt haar oorsprong in het decreet dat op 25 mei 1912 door wijlen koning Albert I werd uitgevaardigd. De oprichting van de parochie staat vereeuwigd in de inkomhal van de Sint-Jozefskerk.

Een eeuw na die datum wil de parochie dat moment herdenken en daarom slaan de Wijnendaalse verenigingen de handen in elkaar voor een reeks festiviteiten. ‘De verschillende activiteiten zullen zich concentreren rond de kerk en de parochiezaal’, vertelt de parochiale kerngroep, die gevormd wordt door Christina Balcaen, Rudi De Smedt, Linda Devos, Véronique Lievens, Freddy Nocon, Rik Vancouillie en Jean-Paul Verleye.

Muziekfestival Ka-dans

Tijdens het jubeljaar zullen gastkoren een aantal eucharistievieringen opluisteren. Het zwaartepunt van de festiviteiten bevindt zich in augustus, aansluitend op het wereldmuziekfestival Ka-dans.

Meer info op www.wijnendalebruist.be en www.ka-dans.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio