Geredde kerselaars sneuvelen alsnog

Geredde kerselaars sneuvelen alsnog

In het kerselaarsparkje op de stadsring werden deze week vijf bomen gerooid. Foto: fvv

Gent -

In het kleine parkje aan de Charles De Kerchovelaan, dat twee jaar geleden door luid protest gered werd van de kap, heeft de Groendienst deze week vijf Japanse kerselaars gerooid.

Het pittoreske lapje groen op de stadsring moest oorspronkelijk grotendeels wijken voor de heraanleg van de stadsring, maar werd door een groep bewoners gered. Onder luid protest en geconfronteerd met een enquête met bijna 7.000 handtekeningen besliste het stadsbestuur in 2010 dat het parkje met zijn veertig Japanse kerselaars mocht blijven bestaan.

Groot was dan ook de verbazing toen de Gentse Groendienst deze week vijf van de veertig kerselaars om kapte. Sneuvelt het parkje dan toch?

Veertig jaar

‘Neen, maar de gekapte bomen waren ziek en zo goed als dood’, verduidelijk het kabinet van schepen Tom Balthazar (SP.A). ‘De bomen in het parkje staan er al ongeveer veertig jaar, maar zijn helaas zwaar aangetast door het verkeer. De gezonde bomen mogen nog een tijdje blijven staan, maar de meesten zullen op termijn gerooid worden.’

In de plaats van de kerselaars krijgt het parkje wel nieuwe bomen. ‘Welke soort en wanneer ze opnieuw aangeplant zullen worden is nog niet beslist. In het najaar wordt dat samen met de buurtbewoners besproken’, aldus het kabinet-Balthazar. ‘Daarna wordt een plan opgesteld voor de herplantingen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio