MIVB lanceert anonieme Mobib-kaart en QR-codes

Brussel -

Wie met het Brussels openbaar vervoer reist, kan voortaan een Mobib Basic-kaart kopen. Dat is een kaart zonder pasfoto die voor de prijs van vijf euro gekocht worden in de Kiosk- en Bootik-winkels van de MIVB.

Ze kan herladen worden in die winkels, aan de Go-automaten en in sommige krantenwinkels en supermarkten. het is voor het eerst dat de MIVB een anonieme chipkaart lanceert. De MIVB komt hiermee tegemoet aan een vraag van de reizigers, zo laat de maatschappij weten.

Ook kunnen reizigers nu hun kaart doorgeven aan familieleden of vrienden. De papieren tickets blijven wel nog tot 2014 bestaan.

Een andere nieuwigheid van de MIVB zijn de zogenoemde QR-codes die aangebracht worden aan tram- en bushaltes. Reizigers kunnen die scannen met hun smartphone en worden zo meteen geïnformeerd over de wachttijden aan die specifieke halte.

Perceptie

Uit studies blijkt dat de perceptie van de wachttijd gehalveerd wordt als de reiziger weet over hoeveel minuten de volgende tram of bus komt. Ook eventuele storingen door werken en omleidingen worden getoond.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio