Traject Leuven-Brussel kreunt onder vele werken

Wegenwerken gijzelen pendelaars

Wegenwerken gijzelen pendelaars

Wie met de auto tussen Brussel en Leuven pendelt, mag heel wat geduld aan de dag leggen door de vele wegenwerken. Foto: ivw

Leuven/Bertem/Herent -

Wie elke dag van Leuven naar Brussel rijdt, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: op haast elke toegangsweg wordt momenteel gewerkt. 'Soms is zo'n overlapping onvermijdelijk', zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Als u nog niet van vakantie kan genieten en elke dag van Leuven naar Brussel moet pendelen, beschikt u best over een flinke portie geduld. Of nog beter: over de mogelijkheid om van thuis te werken. Want wie toch elke dag de verplaatsing moet maken, moet rekening houden met heel wat fileleed.

In april is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de herinrichting van de N2 Brusselsesteenweg tussen Leuven en Brussel. Ter hoogte van Herent wordt daar nog tot half november het gevaarlijke wegvak tussen het kruispunt van de Termerestraat en de Termereboslaan en het kruispunt van de Nieuwe Steenweg en de Terbankstraat heraangelegd. De steenweg is daar volledig afgesloten. Wie toch van Leuven naar Brussel wil, moet de omleiding via de E314 en de E40 volgen.

Maar ook daar loopt het nu strop. Want zaterdagavond is het AWV ook op de E40 met werken gestart. Nog tot het einde van de zomervakantie wordt het viaduct in Kraainem aangepakt. Dat leidt tot heel wat fileleed op de E40 tussen Leuven en Brussel en op de ring rond Brussel. Bovendien vallen de werken samen met de werken aan enkele tunnels in Brussel.

Bestuurders die de werken en de bijhorende files willen omzeilen en van Leuven naar Brussel willen rijden via de N3 Tervuursesteenweg, stoten ook daar op - jawel - wegenwerken. Ook hier wordt het verkeer omgeleid via de E40, waar ze sinds zaterdagavond dus ook aan het werken zijn.

Bij het AWV zijn ze zich bewust van de hinder op het traject Leuven-Brussel. ‘Het klopt inderdaad dat er wat interferentie is tussen de verschillende werken’, zegt Anton De Coster van AWV. ‘We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de planning van andere wegenwerken, maar soms is het onvermijdelijk dat er een overlapping is. We proberen de werken waar mogelijk uit te voeren tijdens de zomermaanden, omdat er dan minder verkeer op de baan is. Maar voor alle duidelijkheid: wij voeren die werken niet uit om fileleed te veroorzaken en de mensen te pesten. Wij voeren die werken uit opdat de verkeersveiligheid aanzienlijk zou verhogen. Tijdens het bouwverlof zal de N2 in Herent trouwens ook opengesteld worden.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio