Startschot van Route du Soleil gegeven

300 lifters vertrokken aan Theaterplein

300 lifters vertrokken aan Theaterplein

Op het Theaterplein verzamelden de deelnemers aan de Route du Soleil. De sfeer zat er dankzij de dj’s al meteen in.

Antwerpen -

Deze ochtend vertrokken 300 lifters van het Theaterplein naar Spanjevoor de grootste liftwedstrijd ter wereld, Route du Soleil.

Organisator Stephane Ronse: ‘Route du Soleil is de grootste liftwedstrijd ter wereld en als hoofdprijs valt er een wereldreis te winnen. Deze 300 deelnemers in Antwerpen gaan in teams van twee of drie naar het Spaanse Empuriabrava liften. Gisterenavond moesten ze om ter snelste in Nancy (Frankrijk) geraken. Daar staat al een kamp, wordt er voor eten gezorgd en heel belangrijk, begint het feestje met onze dj's!’ Ook op het Antwerpse Theaterplein denderen de bassen al om acht uur 's morgens uit de boxen en gaat het er al studentikoos aan toe. ‘We hebben een paar proeven georganiseerd zodat ze al punten kunnen winnen.’ Met het om ter snelste je tent opzetten, racen met bakken Maes, gekke hoeden en verkleedkleren hangt er een echte festivalsfeer. ‘Het is een echt avontuur’, zegt Arne (24) die vorige editie al meedeed.

Een half uur voor de start beginnen de zenuwen toch toe te slaan. Kaarten worden open-en toegevouwen, ouders wuiven hun kinderen gedag en zonnebrillen worden opgezet. Pas tegen tien uur, nadat burgemeester Patrick Janssens (SP.A) de deelnemers succes wenst, horen de lifters hun bestemming. ‘Nancy, waar ligt dat’, klinkt het. De meesten schrijven gewoon ‘Brussel’of ‘Bruxelles’ op hun bordjes.

En dan ‘Drie-twee-een-start!’ en 300 jongeren vliegen alle kanten uit. Op de Antwerpse Leien worden smeekbedes, liedjes, blote benen en voedsel ingezet om chauffeurs te paaien. Vandaag in Leuven en donderdag in Gent vertrekken ook nog jongeren. In totaal doen er 1.000 jongeren mee aan Route du Soleil.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio