Mode

Wordt de 'Choupette' de nieuwe it-bag van Chanel?

Wordt de 'Choupette' de nieuwe it-bag van Chanel?

Foto: rr

Choupette Lagerfeld, de kat van keizer Karl, ontpopte zich in geen tijd tot een hype op Twitter. Een modieus vervolg kon niet uitblijven: het creatieve brein van modehuis Chanel zou ondertussen een pluizige handtas op zijn decadente kitten hebben geïnspireerd.

In elk interview dat Lagerfeld de voorbije maanden gaf, kwam zijn Siamese kat Choupette wel op de een of andere manier ter sprake. Het rotverwende beest heeft bovendien een eigen twitteraccount (@ChoupettesDiary) die ondertussen bijna 9.000 volgers binnenrijfde.

De royale behandeling die miss Choupette ten huize Lagerfeld te beurt valt, tart elke verbeelding. Zo werkt de kat naar verluidt op de iPad, heeft ze twee dienstmeisjes ter beschikking (die een logboek van haar avonturen moeten bijhouden, we voelen een biografie aankomen) en ze eet bij Karl aan tafel.

De nieuwe it-bag?

Het was modejournaliste Cathy Horyn (New York Times) die via Twitter liet weten dat ze 'de Choupette handtas in de ateliers van Chanel had gespot. Heel zacht en genoemd naar de kat van Karl.

Benieuwd of het pluizige ding klassiekers als de 2.55 of Boy kan doen vergeten? Choupette 'zelf' bevestigde het nieuws via haar account, wij raden buurtbewoners van de Haute Coutureweek in Parijs voorlopig alleen maar aan om hun pluizige viervoeters binnen te houden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees