Mode

Veronique Branquinho geherlanceerd

Veronique Branquinho geherlanceerd

Foto: Veronique Branquinho

De Belgische mode-ontwerpster Veronique Branquinho is terug van weggeweest. Na een lange afwezigheid zal Branquinho haar eerste collectie ready-to-wear voor de lente en zomer van 2013 presenteren op de Parijse modeweek in september.

In 2009 moest Veronique Branquinho’s vennootschap James gedwongen de boeken sluiten door de economische crisis. Maar dit najaar zal de ontwerpster, die al een carrière als artistiek directeur bij Delvaux achter de rug heeft, haar label herlanceren in samenwerking met de Italiaanse kleermaker Gibò Co. SpA. Ze zal er kleren en schoenen showen, accessoires komen later ook weer bij het label.

De bedoeling is om het merk opnieuw in de rekken van verschillende kwaliteitswinkels over heel de wereld te krijgen. De nieuwe samenwerking komt niet volledig uit de lucht gevallen. Branquinho werkte eerder aan schoenencollecties voor Gibò’s dochterbedrijf Iris. De samenwerking met de Italiaan vergemakkelijkt haar terugkeer in de modewereld. Voordien was de ontwerpster zelfstandige en was ze dus zelf verantwoordelijk voor alles. Benieuwd of Branquinho ook deze keer weer gaat voor de kenmerkende capes en rolkraagtruien in stevige stoffen zoals tweed.

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees