Nederlandse agenten versterken opnieuw lokale politie tijdens Gentse Feesten

In Gent zijn dinsdagmorgen de acht Nederlandse politieagenten voorgesteld die tijdens de Gentse Feesten de lokale politie zullen ondersteunen. 'De Nederlandse collega's hebben dezelfde bevoegdheden, maar zullen geen arrestaties uitvoeren', zegt de Gentse korpschef Filip Rasschaert.

Vorig jaar werd de samenwerking met de Nederlandse politie opgestart en waren er twaalf Nederlanders op pad tijdens de Gentse Feesten. Volgens het stadsbestuur worden de Gentse Feesten steeds populairder bij onze noorderburen.

De Nederlandse agenten zijn afkomstig uit de regio's Brabant, Utrecht, Haaglanden en Rotterdam Rijnmond. 'Ze zullen dit jaar doorgaans van 16 tot 24 uur werken, twee uur langer dan vorig jaar. Hun taak bestaat uit patrouille lopen, overlast en criminaliteit vaststellen, en informatie verstrekken in de feestzone. De Nederlandse collega's dragen hun gewone uniform', zegt de lokale politie. Volgens de Nederlandse politie is het voor landgenoten belangrijk dat ze het uniform herkennen, omdat ze minder overlast zullen veroorzaken als ze weten dat ze niet anoniem zijn in het buitenland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees