Mode

Fendi viert 'Baguette' bij Colette in Parijs

Fendi viert 'Baguette' bij Colette in Parijs

Foto: fendi

De bekende handtas 'Baguette' van Fendi wordt 15 jaar. Om die verjaardag in stijl te vieren, installeert het Italiaanse modehuis een pop-upshop in het hart van de Parijse conceptstore Colette. Eerder kondigden de Italianen al een heruitgave van zes modellen en een boek aan.

Fendi installeert zich de hele maand juli in de beroemde conceptstore Colette. En dat is de haute coutureliefhebbers in Parijs deze week ongetwijfeld opgevallen. De hele eerste verdieping van de shop is in de kleuren van het label opgetrokken en de Baguette is werkelijk overal. Enkele van de meest bekende 'Baguettes' sinds 1997 worden er tentoongesteld en verkocht. Verder in Parijs: T-shirts en exclusieve sjaals, met medewerking van Karl Lagerfeld.

Eerder kondigde Fendi al een heruitgave van de zes favoriete modellen van creatief directeur Silvia Venturini aan. Verder ging het Italiaanse luxelabel een samenwerking met uitgeverij Rizzoli aan. In het boek 'Fendi Baguette' wordt het succesverhaal van de tas aan de hand van 250 kleurenfoto's (van basismodellen tot de ontwerpen van beroemdheden als Damien Hirst of Jeff Koons) geschetst. Ook het boek wordt in de pop-upshop bji Colette te koop aangeboden.

Stokbrood

De handtas 'Baguette' kwam in 1997 op de markt en werd ondertussen in meer dan 700 verschillende versies uitgebracht. Het stokbrood (u draagt de handtas als een stokbrood onder de arm) ontpopte zich daarmee op korte tijd tot het succesnummer van het label.

Colette, 213 rue Saint-Honoré, Parijs

De shop en expo doet in het feestjaar nog Los Angeles, Londen en Tokio aan. Meer informatie vindt u op de officiële website.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees