Grootste liftwedstrijd ter wereld van start gegaan in Antwerpen

Grootste liftwedstrijd ter wereld van start gegaan in Antwerpen

Route du Soleil 2011 Foto: Isabel Van Tendeloo

ANTWERPEN - Op het Antwerpse Theaterplein is dinsdagochtend de derde editie aangevat van Route du Soleil, de grootste liftwedstrijd ter wereld. Burgemeester Patrick Janssens mocht het startsein geven. Een driehonderdtal jongeren in teams van twee of drie zijn begonnen aan de eerste van zes etappes richting het Spaanse Empuriabrava. De winnaars mogen in augustus deelnemen aan het eveneens in België startende wereldkampioenschap liften, met een wereldreis als inzet.

In totaal nemen duizend jongeren vanaf 18 jaar deel aan Route du Soleil, verdeeld over drie startplaatsen. Na Antwerpen dinsdag volgen nog Leuven (woensdag) en Gent (donderdag).

De lifters kunnen telkens op het startevenement al punten winnen voor de groene trui - in dit geval het groene 'marcelleke' - door het tegen elkaar op te nemen bij opdrachten als het om het snelste opbouwen van een tent of een parcours afleggen met een bak bier.

Strenge controle

Zowel de drie snelste teams per startplaats als de winnaars van het groene puntenklassement mogen op 11 augustus meedingen naar een wereldreis op het wereldkampioenschap. Er wordt dan ook streng gecontroleerd of de deelnemers het spel correct spelen.

'De lifters krijgen een controlekaart mee en moeten bewijzen dat ze met minstens drie voertuigen zijn meegereden', aldus Stéphane Ronse van Route du Soleil. 'Bovendien mogen ze, eens ze de grens over zijn, niet met een wagen met Belgische nummerplaat meerijden.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio