Mode

Louis Vuitton opent eerste juwelierszaak

Louis Vuitton opent eerste juwelierszaak

Foto: Vincent Bousserez

Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft maandag zijn eerste juwelierszaak geopend. Met de shop op de Place Vendôme in Parijs hoopt het luxelabel ook buiten de grenzen van lederwaren en mode te scoren.

Louis Vuitton staat bij het grote publiek vooral bekend om zijn typische handtassen en jurkjes van hoofdontwerper Marc Jacobs. Hamdi Chatti, directeur van de afdeling juwelen en horloges verklaarde de opening van de juwelierszaak als 'een optimistische stap vooruit.'

In de Parijse shop zullen zowel betaalbare juwelen (vanaf 650 euro) als diamanten en saffieren kettingen en ringen worden verkocht. Het modehuis kondigde aan dat zowel seizoenscollecties als high-end en op maat gemaakte juwelen tot hun aanbod moeten behoren.

Expertise

Louis Vuitton Moët Hennessy (LMVH), het conglomeraat van luxeproducten waartoe Louis Vuitton samen met merken als Veuve Clicquot, Sephora en Céline behoort, nam recent nog het Italiaanse juwelenmerk Bulgari over voor een slordige 3,7 miljard euro. Met de kennis en expertise in huis, gaat Vuitton nu dus de concurrentie met gevestigde juwelenmakers als Cartier aan.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees