Luikse luchthaven gaat 500.000 euro besparen

Luikse luchthaven gaat 500.000 euro besparen

Foto: BELGA

De Luikse luchthaven hoopt met een besparingsplan een half miljoen euro te besparen tegen eind dit jaar. De luchthaven moet besparen ten gevolge van de wereldwijde economische crisis. Die crisis weegt op de cargoactiviteiten van de luchthaven. Liege Airport maakte dat dinsdag zelf bekend in een persbericht. Tegelijk benadrukte de luchthaven dat er geen ontslagen verwacht worden.

In de eerste vijf maanden van dit jaar werd 9 procent minder vracht vervoerd via Luik. In mei alleen al daalde het aandeel vervoerde vracht met 12,5 procent. Bovendien wordt de Luikse luchthaven minder aangedaan door luchtvaartmaatschappijen die belangrijk zijn voor Luik, zoals Kalitta Air, Southern Air, Cargo Air Lines en El Al.

In het persbericht schreef de directie al dat ze, onder meer, investeringen zal uitstellen, contracten zal heronderhandelen, en een energiebesparingsplan op poten zal zetten, om zo tegen eind 2012 een half miljoen euro te kunnen besparen. 
 
Of er ook economische werkloosheid wordt ingevoerd, is nog niet uitgesloten. De beslissing daarover valt pas na 'een uitgebreide analyse, die in de loop van de volgende dagen wordt uitgevoerd'. De directie voegde hieraan toe dat de maatregelen opgeheven kunnen worden van zodra indicatoren erop wijzen dat de economie weer opleeft.
Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees