Tinus van Wesenbeeck blijft in de cel

Tinus van Wesenbeeck blijft in de cel

Foto: Het Nieuwsblad

In de zaak van de kasteelmoord blijft de Nederlander Tinus van Wesenbeeck (48) voorlopig in de cel. Dat heeft de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) beslist.

Tinus van Wesenbeeck zit sinds 19 juni in de cel omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Stijn Saelens (34) uit Wingene. Hij zou het moordcommando gezocht hebben op vraag van de familie Gyselbrecht, en Pierre Serry (61). De Eindhovenaar viel op omdat er in de weken voor de moord veel getelefoneerd werd tussen Serry, en een gsm-toestel dat van van Wesenbeeck zou zijn. Zelf kan Tinus zich dat niet meer herinneren. De man geeft toe dat hij Serry kent: hij heeft er eerder zaken mee gedaan.

Het zou volgens sommige bronnen om hormonenhandel gaan. Vorige week legde het gerecht enkele betrokkenen op de rooster: wellicht personen met contacten in het milieu. Ze werden niet als verdachten gehoord, maar ze moesten de relatie tussen Serry en de Nederlander verduidelijken.

‘We blijven bij ons standpunt: mijn cliënt heeft niets met de moord te maken', reageerde zijn advocaat Philip Daeninck. De raadsman vroeg aan de Gentse KI om van Wesenbeeck vrij te laten, maar die ging daar dus niet op in. De verdediging gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van de KI.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees