Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Mijn beste vriendin bedriegt haar man'

ADVIES. 'Mijn beste vriendin bedriegt haar man'

Foto: shutterstock

'Ik weet dat mijn beste vriendin haar man bedriegt. Voor mijn part doen ze maar op, maar ik zou eigenlijk liever hebben dat ze wel bij haar man blijft'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Beste Fleur,

Ik weet dat mijn beste vriendin haar man bedriegt. Voor mijn part doen ze maar op, maar ik zou eigenlijk liever hebben dat ze wel bij haar man blijft. Moet ik mijn mond houden? Of bestaat er intelligent advies dat ik haar kan geven?
Saskia V. uit Zonhoven


Lieve Saskia,

Waarom wil jij per se dat je vriendin bij haar man blijft? Vanwege eventuele kinderen? Omwille van wat de buren wel zouden zeggen? Of heeft haar man misschien een riante villa met eigen wellnessafdeling en wil jij jouw wekelijkse bubbelbad niet missen?
Laat ons aannemen dat je het beste met jouw vriendin voorhebt. Mag ik je dan trakteren op een wijze levensles van niemand minder dan Koen Wauters? Laatst verkondigde hij op de radio dat hij had beseft dat wat goed is voor hem, niet per se goed is voor een ander. Vermoedelijk was dat vlak voordat hij besloot om Clouseau voor onbepaalde duur stil te leggen – maar dit geheel terzijde. Koen heeft in elk geval gelijk. Ook al bedoel je het nog zo goed, de kans is groot dat jij niet weet wat het beste voor jouw vriendin is. Elk levenspad loopt immers anders.
Wil jouw vriendin haar man verlaten voor een nieuwe liefde, dan heeft ze daar ongetwijfeld een goede reden voor. Liefde gaat niet over schone schijn of maatschappelijk aanvaarde normen en waarden. Liefde komt op onverwachte momenten en zelfs als het fout afloopt, biedt dat gouden levenslessen. Vraag maar aan Koen. Wil jij jouw vriendin die ervaringen en inzichten ontzeggen? Laat haar toch zichzelf zijn, waar dat haar ook moge brengen. En als het misloopt, heeft ze het meest aan een liefdevolle schouder – zonder oordeel.
 

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees