Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik heb zin in seks, maar niet met mijn wederhelft'

ADVIES. 'Ik heb zin in seks, maar niet met mijn wederhelft'

Foto: shutterstock

'Ik héb best wel goesting, maar niet in seks met mijn wederhelft!' Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies.

Hallo Fleur,

Alle relatietherapeuten orakelen: in seks in je huwelijk moet je investeren, je moet het plannen en je moet er tijd voor maken, want 'vanzelf' lukt het niet. En als je wacht op de goesting om te beginnen, dan komt het er toch niet van. Nu is mijn probleem: ik héb best wel goesting, maar niet in seks met mijn wederhelft! Wat doe ik daaraan?
Elke V. uit Antwerpen


Lieve Elke,

Aha, jij koestert wilde fantasieën over hete seks op het kopieerapparaat met die ene, mysterieuze collega. Mag ik je uit je droom helpen? Ook met hem beland je over x aantal maanden, of jaren, in de sleur. Als je elkaar goed kent, valt er namelijk niet meer zo veel te projecteren en moet je het van de échte verbondenheid hebben.
Het lijkt me slimmer om de band met die wederhelft van je te verstevigen, bijvoorbeeld door (terug) diepe gesprekken te voeren of met verticale activiteiten die jullie allebei leuk vinden. De kans is groot dat jouw enthousiasme zich vervolgens tussen de lakens vertaalt.
Geestelijk contact leidt immers in veel gevallen tot fysiek contact – zo is zelfs Rik Torfs van 't straat geraakt.

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees