Politieman van zone Brussel West in verdenking gesteld voor afpersing en bendevorming

BRUSSEL - De Brusselse onderzoeksrechter Sophie Grégoire heeft een inspecteur van de zone Brussel West in verdenking gesteld voor afpersing, bendevorming, inmenging in het openbaar ambt en verboden wapendracht. Dat meldt de krant La Dernière Heure en is bevestigd door het Brusselse parket. Samen met de politieman zijn nog drie andere mensen in verdenking gesteld.

De inspecteur van Brussel West, Eric V.D. (40), was in 2006 geschorst nadat hij twee arrestanten zou mishandeld hebben. Tijdens zijn schorsing zou hij echter andere, zwaardere feiten gepleegd hebben. Samen met een Albanese crimineel zou hij een valse politie-inval op touw gezet hebben in Wemmel.

Dure merkhandtassen

Het was de inspecteur immers ter ore gekomen dat een Thaise vrouw daar een opslagplaats had voor dure merkhandtassen die ze wou uitvoeren naar Azië. Op de uitvoer van dergelijke goederen naar landen buiten de Europese Unie moeten speciale douanetarieven betaald worden, wat de Thaise probeerde te vermijden.

Helaas voor de Thaise zou Eric V.D. in de opslagplaats zijn binnengevallen en alle voorraad in beslag genomen hebben, net als tienduizenden euro's aan cash geld. Het was de federale politie die een onderzoek instelde naar de valse inval en de inspecteur van Brussel West op het spoor kwam.

V.D. is nu in verdenking gesteld, samen met drie andere verdachten. Het onderzoek naar de feiten zou afgelopen zijn maar het is niet duidelijk of het parket al een eindvordering heeft opgesteld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees