Patrice Cop: 'Kunst mag ook minder elitair'

EXPO. Nieuwe tentoonstellingsruimte 'Ma-dam' in Park Spoor Noord

ANTWERPEN - Wie ontspanning zoekt in Park Spoor Noord, kan daar tot september gratis een streepje kunst meepikken. Voor het project 'Ma-dam' bouwde initiatiefnemer Patrice Cop zijn garage om tot tijdelijke tentoonstellingsruimte om het werk van jonge kunstenaars in de kijker te zetten.

In Antwerpen Noord is hij gekend als badmeester van het zwembad in de Veldstraat, maar na de uren wil Patrice het al eens over kunst hebben. 'Ik bezoek graag tentoonstellingen en galerijen', legt hij uit, 'en soms denk ik: dat mag ook minder elitair'. Dus bouwde hij zijn garage om tot een tijdelijke galerij, waar hij de komende drie maanden het werk van jonge kunstenaars tentoonstelt. 'Bedoeling is dat mensen die voorbij komen, gewoon kunnen binnenwandelen', legt hij uit. Dat in het park een tentoonstelling van Jan Fabre loopt tijdens de zomermaanden, bleek mooi meegenomen.

'Ik heb gezocht naar een mix tussen kunststudenten, meer ervaren mensen en aspirant-professionals', klinkt het. Namen om te ontdekken dus, al kan je er ook schetsen van  Panamarenko spotten. 'Ik hoop op mooi weer, zodat er veel mensen eens komen kijken en een glas komen drinken', aldus Patrice.

'Ma-dam' opent op vrijdag 6 juli vanaf 15u en loopt tot 9 september. Tentoonstellingen zijn te bekijken op vrijdag, zaterdag en zondag van 12u00 tot 19u00. Elke twee weken wisselt de tentoonstelling. Adres: Viaduct Dam 24, 2060 Antwerpen.

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio