Repatriëring Parwais Sangari uitgesteld door beroepsprocedure

Repatriëring Parwais Sangari uitgesteld door beroepsprocedure
BOECHOUT - De 20-jarige Afghaan Parwais Sangari wordt woensdag dan toch niet op een vliegtuig naar zijn thuisland gezet. Dat zegt zijn advocate Kati Verstrepen dinsdagavond.

Eerder op de dag had de dienst Vreemdelingenzaken nog geweigerd een nieuwe asielaanvraag te behandelen omdat er onvoldoende nieuwe elementen zouden geweest zijn, maar daartegen gaan Parwais en zijn advocate nu in beroep. Die zaak kan echter pas vanaf donderdag worden gepleit.

'Het kan nog steeds alle kanten uit', blijft Verstrepen voorzichtig. 'Maar aangezien de beroepsprocedure opschortend werkt, zal de repatriëring van woensdag al zeker niet plaatsvinden.'

Volgens Verstrepen zal de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen nu moeten beslissen of er voldoende redenen zijn om de nieuwe asielaanvraag van Parwais te bestuderen. Indien dat alsnog het geval is, zal de repatriëring voor onbepaalde duur worden uitgesteld. Of Parwais dan weer kan vrijkomen, is niet duidelijk.

Indien de Raad oordeelt dat het dossier niet opnieuw behandeld moet worden, is het verhaal volgens Verstrepen allicht ten einde. Er blijft nog wel een nieuwe aanvraag tot regularisatie hangende, maar het is lang niet zeker dat die opschortend zou werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees