Provincie bundelt zestig streekgerechten in kookboek

Provincie bundelt zestig streekgerechten in kookboek

Wouter Van Hoof, Marc Vandeput en Raymond Polus. Foto: rgg

HASSELT -

De provincie wil met het kookboek de Limburgse hoeve- en streekproducten promoten.

De provincie heeft in samenwerking met enkele partners het kookboek 'De pure smaak van Limburg' uitgebracht met liefst zestig gerechten.

‘De provincie steunt al jaren deze sector’, zegt gedeputeerde van Landbouw Marc Vandeput (CD&V). ‘Nochtans daalt het aantal mensen dat actief is in de landbouw. De Limburgse agrarische sector en streekproducten zijn nochtans vaak de bakermat van diverse teelten. Limburg is bijvoorbeeld het kernfruitteeltgebied van Vlaanderen.’

Daarom willen de Limburgers met dit boek opnieuw laten kennismaken met al het lekkers dat deze provincie te bieden heeft.’

‘De pure smaak van Limburg’ bevat zestig bereidingswijzen voor gerechten, allemaal met de Limburgse hoeve- en streekproducten als ingrediënt. Kok Wouter Van Hoof van het restaurant De Ambacht in Hasselt stelde uit het rijke palet aan Limburgse smaken zestig gerechten samen. ‘Dit is niet het zoveelste kookboek’, zegt Van Hoof. ‘We zijn naar lokale boeren gegaan om te zien welke producten zij hebben.’

Journalist Raymond Polus bundelde de gerechten tot een smakelijk kookboek en deed daarbij ook onderzoek naar de geschiedenis van onze streekproducten.

Het kookboek is gratis verkrijgbaar via het mailadres: proefdepuresmaakvanlimburg@limburg.be.

Limburgers moeten het boek afhalen aan het provinciehuis, niet-Limburgers krijgen het bezorgd via post.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio